Wees welkom!

Hier geef ik je vast coachingtips. Ik heb de tips gegroepeerd onder vier thema’s, namelijk feedback, leiderschap, persoonlijke effectiviteit en reflecteren.

Feedback Angstig leiderschapgeven

Spreek je iemand weleens zomaar aan op zijn of haar gedrag waar jij last van hebt? Dit heet ongevraagde feedback en daar zitten mensen meestal niet op te wachten. Verwacht geen daverend applaus en wees niet verbaasd over een geërgerde reactie. Want wie vindt het leuk om een spiegel voorgehouden te worden wanneer zij of hij er niet om gevraagd heeft?

Laat je echter niet weerhouden en doe het toch. Om het je iets gemakkelijker te maken volgen hier wat tips die ik zelf ook hanteer wanneer ik feedback geef:

  • Spreek vanuit de ik-vorm, op een rustige manier en gekoppeld aan je wens hoe je het anders zou willen.
  • Hou daarbij contact met die ander en probeer te voelen wat diegene voelt.
    Verplaats je in hem of haar, en bedenk hoe je zelf met jouw feedback zou omgaan.
  • Je houdt hier rekening met jezelf in de situatie waarin je je bevindt en blijft toch respectvol naar die ander door het commentaar bij jezelf te houden in plaats van te “jij-en”.

Feedback vragen

Een langer bestaande methode voor feedback heet ‘ 360 graden feedback’. Dat is een methode waarin je feedback vraagt van mensen om je heen die  in een andere verhouding tot jou staan: je leidinggevende, een klant, een colltsZ9oaega, iemand aan wie je leiding geeft, een samenwerkingspartner etc.. De cirkel van betrokkenen om jou heen vraag je om je op jouw gedrag een spiegel voor te houden.

Deze manier van feedback vragen heeft een unieke kant: het helpt je om op een objectieve manier je blinde vlek te ontdekken. Dat lukt zelden met 1-op-1 feedback, omdat dat van 1 persoon afhangt. En via 360 graden feedback kan je ook die persoon om feedback vragen met wie je juist niet gemakkelijk samenwerkt. Spannend? Ja, natuurlijk. Meer heel leerzaam, want je hoort wat die ander vervelend aan jouw gedrag vindt. Je krijgt meerdere perspectieven op jouw gedrag te horen van mensen. En dat maakt het voor jou eenvoudiger om dat wat je vaker dan een keer hoort, serieus te nemen.

Probeer het eens uit of het je inzichten biedt over jezelf die je nog niet had. Of lees dit blog over Spiegelen.

Terug naar coachingtips.

Nieuwsgierig geworden naar mijn manier van coachen en trainen van mensen? Neem contact op via LinkedIn of volg mij op Twitter  en we maken een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Je kunt ook het contactformulier hieronder invullen.