Wees welkom!

Hier geef ik je vast coachingtips. Ik heb de tips gegroepeerd onder vier thema’s, namelijk feedback, leiderschap, persoonlijke effectiviteit en reflecteren.

Kies

Een van de mooiere coachingsuitgangspunten is de uitspraak: “je hebt altijd een keuze.” Verwar dit echter niet met dat je kiest wat je overkomt. Het gaat juist erom dat je kunt kiezen hoe je omgaat met wat je overkomt. Wat brengt dit uitgangspunt je?DSC_1241

1) Het houdt je “aan het stuur”, want je blijft alert op de vraag :”wat kan ik zelf doen?”

2) Het geeft je meer opties, want je activeert je persoonlijke hulpbronnen en daarmee je veerkracht.

Probeer het eens uit, bewust keuzes maken in hoe je omgaat met wat er gebeurt in je leven. En merk op wat het effect daarvan is.

 Luisteren

Een effectieve competentie voor zowel leidinggevenden als medewerkers is luisteren. Maar dan ook echt, zonder oordeel vooraf. Dat betekent dat je jezelf bewust bent van je -altijd aanwezige- oordeel over de ander en besluit dat oordeel uit te zetten. Dan kan je pas echt luisteren naar wat de ander te zeggen heeft. Is je dat wel eens gelukt, het eigen oordeel uitzetten en luisteren?
Dit is bij uitstek een vaardigheid die je kunt oefenen, waarin je beter kunt worden en wat de kwaliteit van je gesprek met sprongen doet toenemen.

Terug naar coachingtips.

Nieuwsgierig geworden naar mijn manier van coachen en trainen van mensen? Neem contact op via LinkedIn  of volg mij op Twitter en we maken een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Je kunt ook het contactformulier hieronder invullen.