Angstig leiderschap in onzekere tijden

Wat een tegenstelling: angst en leiderschap. Of toch niet? 

‘Leiders kennen geen angst’, is wat we graag willen denken. Ze handelen vanuit een intrinsiek aanwezige dapperheid, iedere dag weer nemen ze beslissingen die vertrouwen inboezemen, puur en alleen door hun aura van feilloos weten wat goed voor hun mensen is.
Ken je deze types? Ik moet ze nog tegenkomen. Of liever niet, het lijken me nogal onmogelijke lieden met wie niet te communiceren valt. Ze weten namelijk wat goed voor je is. En daarbij laten ze niet zien wie ze zelf zijn. Wat houden ze verborgen over zichzelf? 

Mensen die een leidinggevende positie hebben en zich gedragen zoals hiervoor beschreven, kun je geen leiders noemen. Niet met de omschrijving die ik hanteer en die je wel vaker tegenkomt als het over leiderschap gaat. Wie zijn dan wel leiders? Dat zijn mensen die hun kracht weten te combineren met hun zwakke kanten; die de angst kennen en ervoor gaan staan; die hun vermeende feilloosheid meteen ter discussie durven stellen en die van anderen ook. Ze kunnen stevige beslissingen nemen en luisteren naar de kritiek daarop, zonder zich meteen te verdedigen. En ze kunnen er zonodig op terugkomen. Als ze al een plan B hebben dan is dat volledig transparant. Deze leidinggevenden zijn echte mensen die ik ontmoet in mijn leiderschapstrainingen. Mensen die durven twijfelen en desondanks ergens voor staan. Misschien ken je wel zo iemand: vlakbij, in je gezin of vriendenkring, of op je werk. Wat valt je op aan hen? Hoe aanwezig zijn ze? En zijn ze aanwezig wanneer het er werkelijk toe doet? Ik ervaar telkens opnieuw dat leidinggeven een functie is, maar leiderschap tonen een kerncompetentie is, die in de kiem aanwezig moet zijn om verder ontwikkeld te kunnen worden. Wie kinderen opvoedt en begeleidt en er oog voor heeft, kan dit bij hen stimuleren, of als die kinderen pech hebben: de kop indrukken. Angst en leiderschap

Voor een groot deel kun je dit gedrag ontwikkelen bij jezelf. Begin bijvoorbeeld eens bij erkenning van de angst voor verantwoordelijkheden en  beslissingen. Dit zijn dan je opties: de angst voeden, want dat is wat angst nodig heeft. Je kunt de angst ook relativeren, waardoor je het kleiner maakt. Hier zijn handige oefeningen voor die je met coaching kunt leren. Zodat je in vervolgsituaties weet welke keuzes je kunt maken.

Amalia Deekman, coach/trainer ATenD

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#angst, #leiderschap, #leidinggevenden, #proefcoaching