Controlfreak

DSC_0983

Controle willen hebben, hoe prettig is dat? Jammer genoeg kun je niet alles controleren. Vooral als het gaat om gewenst gedrag van de mensen om je heen. Toch merk ik dat controle hebben soms verward wordt met leidinggeven. Als je je medewerkers maar genoeg controleert, dan ben je goed bezig als leidinggevende.

Wat doet controle met mensen? Of breder gezegd: wat gebeurt er met jou wanneer je wordt ingeperkt in je bewegingsruimte? Hoe goed ben jij dan nog in het uitoefenen van dat waar je passie ligt?

Controle verhoudt zich omgekeerd evenredig tot vertrouwen: in jou als leidinggevende en in de mensen die leiding ontvangen. Het is nodig tot op zekere hoogte, maar teveel ervan heeft een omgekeerd effect.

Als je dit van jezelf kent: willen controleren van menselijk werkgedrag, kijk dan goed naar de mate van effectiviteit daarvan en vraag jezelf af of de output groeit, of juist niet.
Ben je een controlfreak en wil je meer leren loslaten van alle touwtjes? Doe een proefcoachingssessie en ervaar wat coaching op het thema ‘loslaten’ voor je kan betekenen.

 

Amalia Deekman, coach/trainer ATenD

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#controle, #leiderschap, #leidinggeven, #ontpop-jezelf