Ankeren

Het kan voorkomen: in een situatie zitten waarin je ofwel opgeeft ofwel je tijd uitzit. In beide gevallen lijkt het beste van jezelf erg ver weg. Hoe verander je dit? Ik ga er vanuit dat je dit niet wilt blijven doen, maar dat er diep van binnen nog een vlam zit (drive, passie, missie) om er wat van te maken. Of gewoon omdat je wel moet.uitzicht

Als je dit herkent,  wat kan je doen om weer te voelen dat je ertoe doet?

  • Ga letterlijk naar die locatie waar je je voor het laatst succesvol voelde en herinner je wat je toen deed, wat je zei en hoorde, met wie je er was en hoe het voelde.
  • Wanneer je dit beeld en dit gevoel opnieuw kunt ervaren,  doe dan iets om het vast te leggen: een kneepje in je hand of arm bijvoorbeeld.
  • Doe dit een paar keer achter elkaar zodat je je succes gevoel kunt verbinden met dat kneepje. Ankeren heet dat in goed NLP’s.
  • Wanneer je later in een situatie terechtkomt waarin je ervaart je tijd uit te zitten en op te geven, doe dat kneepje en voel die energie om uit je impasse te komen.

Hoe lastig dit ook is in het begin, door oefenen word je hier beter in.
Amalia Deekman, coach/trainer ATenD

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#ankeren, #voelen