Weerstand

Ieder mens kent het wel: weten dat je iets te doen hebt, maar er geen zin in hebben, terwijl je niet goed weet waarom. In een werksituatie kan het andere vormen aannemen: met iemand moeten samenwerken, omdat je leidinggevende jullie kwaliteiten zo goed op elkaar vindt aansluiten. Maar je wilt niet omdat je … ja waarom eigenlijk?

Dit gevoel van weerstand hebben tegen een taak, een persoon of een proces is net zo normaal als belemmerend. Het grote voordeel ervan is dat je tenminste iets voelt: er zit energie op. Maar, met diezelfde energie wel iets productiefs voor elkaar krijgen, vraagt nogal wat van je. Een eerste stap is en blijft: onderzoek waar je weerstand uit bestaat. Een eerdere ervaring? Iets wat ooit tegen je gezegd is? Gebrek aan vertrouwen in die ander? Een volgende stap is: ontrafel je weerstand, maak het behapbaar. Het gaat er niet van weg, maar je kunt het dan beter relativeren.

Een derde stap is de weerstand aanwezig laten zijn zonder alle ruimte te laten innemen. Als je het onprofessioneel van jezelf vindt om je tegen een kwestie te verzetten, helpt het je meer om dat stuk van jezelf te accepteren, dan het te ontkennen. Als je weet dat je die gevoelens mag hebben van jezelf is het makkelijker om vanuit deze gevoelens te werken aan wat je wel wilt. Dat plaatst weerstand hebben in een ander licht.

Amalia Deekman, coach/trainer ATenD

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#acceptatie, #onderzoeken, #weerstand, #zelfreflectie