Afscheid nemen

Wat maakt afscheid zo ingewikkeld? Het hoort erbij, alles is eindig, ook in organisaties. Vertrekkende collega’s, nieuwe banen, dat begrijpen we. Reorganisaties en nieuwe werkwijzen worden al weer wat abstracter om te vatten. Aan dat afscheid van ‘zo deden we het altijd’ kleeft een groot ‘waarom’  van veranderen.

En waarom nemen we zo nu en dan afscheid van het vertrouwde? In managementland is het gebruikelijke antwoord dat stilstand achteruitgang is. Maar omdat in organisaties mensen werken en mensen doorgaans emoties hebben, werkt dit adagium meestal niet zo goed om mensen mee te krijgen in het afscheid van wat ze kennen.

Wat in het leven binnen en buiten organisaties geldt, speelt ook bij individuen. Zij zijn het die veranderingen ‘zullen doen’. De individuen in een organisatie zijn machtige spelers bij het vernieuwingsspel: als zij niet willen, kunnen of durven, dan verandert er weinig.

Afscheid nemen van een gewoonte die je hebt, voelt vaak net zo pijnlijk aan als het lostrekken van een velletje huid. Toch is het handig om zo nu en dan al die dingen die je vaak zonder erbij na te denken doet, te evalueren. Voldoen ze nog op punten als functionaliteit, timing, ondersteuning en doelgerichtheid? Met andere woorden, stel jezelf de volgende vragen:

  • Welke ‘automatische’ gewoonten heb ik? (te veel koffie, nagelbijten, werkuitvoering uitstellen, te laat naar bed, televisiekijken, neuspeuteren, etc.)
  • Waarom doe ik het (een lastige bij ingesleten gewoonten…)?
  • In welke omgeving doe ik het (denk aan vergaderingen, autorijden, lezen, tv kijken etc.)?
  • Zijn deze gewoonten functioneel en helpend?
  • Kan ik deze veranderen?

Je zult merken dat erover nadenken je bewustmaakt over je gedrag. Een kleine vervolgstap is nadenken over hoe dit gedrag je helpt of hindert bij het bereiken wat je wilt. En dan is het vrij eenvoudig om bewust af te wegen of je het wilt blijven doen, dan wel ermee wilt ophouden.

Want als je tijdens die vergadering in je neus peutert, heb je kans dat je omgeving afgeleid raakt van de fantastische voorstellen die je hebt ingediend. Ben je alleen en ongezien, dan heeft niemand last van je gewoonte….

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

~~~~~

#afscheid-nemen, #bewustwording, #emoties, #gedrag, #leiderschap, #leidinggevenden, #zelfsturing