Situaties in leiderschap

Situaties in leiderschap

Jaren geleden hield ik een presentatie over het model van Hersey en Blanchard over situationeel leiderschap. Dat was voor mijn coachingsopleiding en ik weet nog goed hoe mooi en overzichtelijk ik deze theorie over leidinggeven vond.

Natuurlijk is het handig om kennis te hebben van dit model. Ik heb gemerkt dat het in de praktijk wat complexer ligt. Wat als contextgebonden is bedoeld in dit model ontwikkelt zich in de praktijk tot iets gefixeerds: mensen in een hokje stoppen en de deur op slot doen.

Herken je jezelf in dit hokje? Ben je weleens erin opgesloten als  niet voldoende ‘taakvolwassen’?
En als je manager bent: heb je met dit model in je achterhoofd je medewerkers vastgepind in een hokje waarin ze vooral directieve sturing van jou kregen? Zo ja, weet je nog hoe lang ze daarin bleven steken?

Een tip is om bij jezelf na te gaan wat je kunt doen om met dit model op een meer organische en mensgerichte wijze te werken. Dat vraagt van een leidinggevende om loslaten en van een medewerker om assertief gedrag en vragen om ontwikkelingsruimte.

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

~~~~~

#situationeel-leiderschap