Incubatietijd

IMG_0577

groeien in feedback ontvangen: spierballen op je ziel

Iedereen die min of meer intensief sport weet uit ervaring dat na inspanningen ook tijd nodig is om te herstellen. Hoe fijn het ook is om tot het gaatje te gaan, vroeg of laat krijg je de rekening gepresenteerd in de vorm van stijve spieren of erger: blessures. Dan ben je nog verder van huis. Als je te veel doet, te vaak achter elkaar en te ver gaat, kan je lichaam de ‘stress’ letterlijk niet meer aan en ga je in plaats van conditioneel vooruit juist achteruit.

Best bijzonder, dat voor het opbouwen van spierkracht en conditie het nodig is om eerst af te breken. Wat de overtollige vetten betreft dan.

Ik zie een parallel met veranderingsprocessen bij mensen in organisaties. Stel, je wilt aan jezelf werken, bijvoorbeeld beter leren omgaan met kritiek op je functioneren. Je leest er eens een boek over (omgaan met feedback of zo), je doet wat oefeningen met je partner of een collega in een gespreksvorm. En je gaat aan de slag in ‘real time’. Hoe leuk zou het zijn als je na deze eerste stappen meteen resultaat zou hebben… Je voelt je wellicht wel lekker zoals na de eerste keer weer eens fitnessen, maar wat beklijft er daarvan als je het daarbij laat? Precies, zo weinig dat je iedere keer weer opnieuw kan beginnen.

Wat je nodig hebt is aandacht voor de ‘incubatietijd‘ van nieuw gedrag. Net als bij sporten heb je in het werken aan je persoonlijke effectiviteit ook een strategie nodig, noem het maar even voor het gemak jouw stip op de horizon. In dit voorbeeld bepaal je de hoeveelheid leerfasen die je nodig hebt om vanuit een basisvertrouwen in jezelf om te kunnen gaan met het ontvangen van kritiek. Het moeiteloos leren pareren van onterechte kritiek naast het je ter harte nemen van steekhoudende opmerkingen, vraagt van jou meer dan alleen luisteren.

Wie geven jou kritiek? Wat is je relatie met hen? Wat is het gezamenlijk belang om met die kritiek iets te doen? Heel bewust wegen dus. Net als in de sportschool bouw je langzaam op en doe je er beetje bij beetje gewicht bij. Soms zelf ook weer gewicht af om het langer vol te kunnen houden.

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#feedback, #groeien, #incubatietijd, #leiderschap, #leren