Oordelen, cynisme en angst

DSC_0353

Volgens Otto Scharmer (Theory U) zijn oordelen, cynisme en angst drie “innerlijke stemmen” die creatie vanuit het innerlijke –het doorlopen van de U- in de weg kunnen staan.  Niet alleen de U, ze staan ook in de weg van echt leiderschap voeg ik eraan toe.

Een oordeelverliefd leidinggevende heeft zijn of haar oordeel al klaar en vergeet werkelijk te zien en waar te nemen. Luisteren doet hij al helemaal niet meer, want dat is niet nodig. Hij weet het immers al.

De cynicus in het team, de ja maar-zegger, degene die vooral aangeeft wat er mis is, misgaat en altijd wel zal mislukken, houdt vernieuwing en creativiteit tegen. En houdt zichzelf en het team in een inspiratieloze ‘loop’.

En mensen die bang zijn, zullen dat trouwens niet toegeven. Dat hoeft overigens niet, want hun gedrag spreekt het al uit: overal controle op willen houden, geen veranderingen willen en alles bij het oude houden, doen wat je altijd deed en niet uit je comfortzone durven.

Ik herken deze drie stemmen bij tijd en wijle bij mezelf, jij ook?

Wanneer je deze drie stemmen in jezelf verenigt, heb je veel te doen. En als je daarbij leidinggevende bent van een team, dan is het je verantwoordelijkheid om dit onder ogen te zien en jezelf wel die open geest, open hart en open wil te gunnen.

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

~~~~~

#angst, #cynisme, #leiderschap, #oordelen