Consequent handelen

Hoort ‘consequent handelen’  bij leiderschap?

Ervaar je het als een lastig dilemma, soms als een valkuil als je in je werk merkt dat je je niet altijd consequent opstelt? En, hoe vind je dat van jezelf?

Een leidinggevende die met de ‘waan van de dag’ te maken heeft, komt soms in de lastige positie zijn hoogste waarden en drijfveren geweld aan te moeten doen. Niet altijd is het gemakkelijk te blijven zeggen wat je doet en ook dan dus te doen wat je zegt. Hoe vaak komt dit in jouw praktijk voor? Het ongemakkelijkste wat je dan kan doen is verdoezelen dat het je niet is gelukt in lijn met jezelf op te treden. Want het is zo zichtbaar als wat, zeker wanneer je mensen aanstuurt: reken maar dat zij zien en aanvoelen dat er iets niet klopt.

Als je trouw bent of wilt zijn aan jezelf en merkt dat het je frustreert als er iets voor ligt, bedenk dan dat je de moed kunt hebben om dit te benoemen: juist bij de mensen die het met jou als leidinggevende moeten doen. Jouw openheid draagt bij aan het vertrouwen in jouw leiderschap en je inconsequentie wordt vergeven.

Wees hier wel oprecht in, daar komt aardig wat leiderschap bij kijken!

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#leiderschap, #openheid, #pwyp, #trouw