Geldingsdrang

Hoort ‘geldingsdrang’ bij leiderschap?

Soms wel, wanneer je geldingsdrang neutraal formuleert als een behoefte om betekenis te hebben en zichtbaar te zijn. Je laten gelden heeft echter een andere, meer negatieve betekenis gekregen in de zin van je op alle mogelijke momenten belangrijk maken, zelfs wanneer je beter op de achtergrond kan blijven.
Door gebrek aan timing is je daadkracht het ene moment een beetje belachelijk want overbodig en het andere moment noodzakelijk, want positief onderscheidend.

Het is nog niet zo eenvoudig om te weten wanneer je jezelf belangrijk moet maken en wanneer niet: het podium op of in de coulissen blijven en anderen -je team, je medewerkers, of een ander- de spotlights gunnen. Dit is iets waar je gevoel voor moet leren ontwikkelen en dat doe je door het te oefenen.
Een helpende vraag die je je daarbij kunt stellen is: is het echt belangrijk dat ik mijzelf hier stevig positioneer, of is het juist steviger om het niet te doen?
Alleen jij weet het antwoord.

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#geldingsdrang, #leiderschap