‘Voeldenken’

‘Voeldenken’ is het woord dat ik gebruik voor tegelijkertijd nadenken en voelen wat er met je gebeurt. Het helpt om eerst na te denken voordat je beslist iets te doen. Vaak merk je echter dat je besluit niet op rationele overwegingen is gebaseerd. Bij ‘split-second‘ beslissingen kun je je daar wel iets bij voorstellen, die gaan op de automatische piloot en lijken de bocht naar het denkdeel van je hersenen overgeslagen te hebben. Maar daar waar je meer tijd voor hebt, bijvoorbeeld tijdens een vergadering, een teamoverleg of een werkbespreking. Daar kan het ‘voeldenken‘ je voor denkfouten of emotionele uitglijders behoeden.

Hoe?
Door te oefenen in het in balans brengen van denken en voelen wat je denkt.
Leg tijdens het spreken je hand eens op je buik en vertraag je ademhaling: merk op dat je langzamer gaat spreken en tijd krijgt om te doorvoelen wat je zegt. Doe dit ook terwijl je luistert naar anderen en merk hoe er opeens een dialoog kan ontstaan zonder scherpe kanten.

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

~~~~~

#leiderschap, #reflectie, #voeldenken