Verdragen

Er is iets geks aan de hand met blinde vlekken: voordat je ze kunt ontdekken heb je anderen nodig die je daarop durven aan te spreken. En voordat je daarnaar wilt luisteren, is het nodig dat je erop vertrouwt, dat je het aanspreken kunt verdragen, hoe dat ook gebeurt.

Voor de meeste mensen is kritiek krijgen al best wat; het wordt moeilijker als je kritiek krijgt op wat je doet (of laat) in een functie of rol waarmee je je volledig hebt geïdentificeerd. Misschien herken je dit als je een opvoeder bent, en je krijgt opmerkingen over hoe je dat doet. Wanneer je het DSC_0983opvoeder-zijn kunt zien als rollen in je leven –naast alle andere rollen- lukt het beter om deze kritiek te verdragen, dan wanneer je je compleet identificeert met die rol: dan gaat de kritiek over jouw unieke zelf. Gevoelsmatig dan, wat je kunt weten dat je meer bent dan dat.

Terug naar de functie van leidinggevende en het fenomeen leiderschap: door deze twee te scheiden, kan je kritiek op je functioneren verdragen, vanuit je weten dat je genoeg leiderschap in je kern hebt om te kunnen veranderen, om te kunnen zien en te horen waarop je wordt aangesproken. En als het over je blinde vlekken gaat, hoe prettig is dat wanneer je in je omgeving mensen hebt die je daarop feedback kunnen geven?

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#blinde-vlekken, #kritiek-krijgen, #leiderschap, #rollen, #verdragen