Beeldhouwen

Is het beeld er al en hoeft de kunstenaar alleen maar het overtollig steensel eraf te halen? Of creëert de kunstenaar uit het ‘niets’ zijn of haar kunstwerk?

In leiderschapsontwikkeling kan je met beide visies uit de voeten. Als je van ‘steen’ lijkt, kan je jezelf trainen in flexibiliteit en zo in beweging komen. De stukken die jouw gedrag statisch en vormloos maken brokkelen dan langzaam af zodat de mens eronder compleet zichtbaar wordt.
Dit kost tijd en doet misschien wel pijn, want je gaat ‘spieren’ gebruiken die lang inert zijn geweest. Maar …. je krijgt er soepelheid voor in de plaats, zelfs in je denken.
De andere kant van het beeld bestaat ook. Vanuit het ‘niets’ zichtbaar worden als je je nog ontwikkelt als leidinggevende en het gevoel hebt niet zichtbaar te zijn: waaruit kan je putten om je eigen kunstenaar te worden?
Reflecteer eens op beide gezichtspunten: groei jij door balast op te ruimen, of door ruimte in te nemen en vanuit onzichtbaarheid te ontstaan?

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#groei, #leiderschapsontwikkeling, #reflectie, #zelfsturing