Macht en angst op de werkvloer

In een hiërarchie vastzitten lijkt niet meer te passen in deze moderne, democratische samenleving. Nog veel organisaties zijn echter in lijn en hiërarchisch georganiseerd. Toen ik laatst een radiobericht hoorde over angstcultuur in organisaties, begreep ik de samenhang beter tussen macht, angst, eenhoofdig leidinggeven en zelfsturende  teams.

Ongetwijfeld kleven er bezwaren aan, het voordeel van zelfsturende teams is echter evident. Want door gebrek aan functie-hiërarchie zijn teamleden aangewezen op hun eigen verantwoordelijkheid, hun vermogens tot leiding nemen over hun eigen aandeel en dus bezig met leiderschap. En dat daar soms leidinggeven bij hoort is een feit, maar de insteek is omgedraaid: de macht ligt door hoe het werk is georganiseerd bij jezelf als teamdeelnemer. Een teamleider die het zo wil, heeft de backing nodig van de organisatie, een verandering als dit ‘doe’ je niet in een dag; je begint er wel mee op een dag.

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#angst, #hierarchie, #macht, #zelfsturing