Het sandwich-gevoel

DSC_0371

Soms kun je het gevoel hebben te moeten kiezen tussen twee oplossingen die absoluut niet optimaal zijn, maar je kunt niet anders: als je niet kiest, doet iemand anders het voor je en ben je de leiding kwijt.
Hoe kan je hiermee op een voor jezelf gezonde en verantwoorde wijze omgaan?

  1. Toon lef: dit klinkt gek, maar het is dapper om zelf de mogelijkheid te benutten om een beslissing te nemen, in plaats van een ander die verantwoordelijkheid in de schoenen te schuiven. Doe het dus, en vertrouw erop dat je alles in huis hebt om op dat moment de voor jou beste beslissing te kunnen maken.
  2. Voel wat er gebeurt: weet je dat je elke beslissing kunt voelen? Het lijkt allemaal erg rationeel, maar we zeggen niet voor niets dat iets “goed voelt”  (of niet): dat gaat bijna altijd over een besluit. Dus voel wat je beslissing met je doet en hoe het je raakt.
  3. Doe het dan: voer uit wat je hebt besloten, in de wetenschap dat je altijd flexibel genoeg bent om iets anders te doen dan je hebt besloten!

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#persoonlijke-effectiviteit, #leiderschap, #sandwich, #voelen