Passen en aanpassen

DSC_0371

Je gaat vast wel eens een keer winkelen, misschien alleen en misschien met iemand samen. In de -meestal benauwde en slecht verlichte- kleedkamer pas je dan aan wat je denkt dat bij je hoort of wat je nodig hebt. Alleen, die specifieke context is meestal niet de dagelijkse. Het ‘dwingt’ je als het ware tot aanpassing, wetende dat in het ‘echte’ leven letterlijk ander licht geworpen gaat worden op jouw nieuwe outfit.

Met iets nieuws leren of ander gedrag ontwikkelen gaat het vaak zo. Zie de paskamer als de plek waar je kunt combineren, zoeken, passen en proberen; maar weet tegelijkertijd ook dat het onder kunstlicht is, dat de ruimte beperkt is en dat de echte proef op de som daarbuiten op je wacht. En, het kan tegenvallen.

Het helpt je dus om je er al tijdens het uitproberen van bewust te zijn dat buiten andere elementen jouw nieuwe outfit zullen inkleuren. Dit vraagt extra aandacht en het vermogen om je te kunnen verplaatsen in de toekomstige context waarin je met dat nieuwe gedrag aan de slag gaat. Tip: wees bereid tot aanpassen.

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#persoonlijke-effectiviteit, #aanpassen, #communicatie, #leiderschap, #leren, #ontpop-jezef