Kiezen en delen

“Ik heb geen tijd”, “Ik kom tijd tekort om al mijn taken af te maken”, “deze dag heeft te weinig opgeleverd”. Ken je deze gedachten van jezelf, zo halverwege de middag en nog maar een paar uur te gaan voor je werkdag erop zit? Wat is er verkeerd gegaan?
Ieder maakt dat wel eens mee, een zoals dat heet non-productieve dag. En zeker als je declarabele uren moet schrijven kan dat heel frustrerend zijn. Hoe kan je voorkomen dat je hele week je dat gevoel oplevert?

Een voor de hand liggende is: check je gevoel met je feitelijke productie. Klopt het wel dat je ‘niks’ hebt gedaan of waren die kleine stappen die je hebt verzet een nuttige opmaat voor andere stappen?

Een tweede is: hoe hoog is jouw lat eigenlijk? Zijn je targets realistisch? Of mag het ietsje minder zijn? 8 uur werken per dag is niet 8 uur productief zijn, weet je nog? Dat praatje bij de koffieautomaat is broodnodig, ook al gaat het schijnbaar nergens over.

En een derde: evalueer op hoofdlijnen  tijdens het laatste uur van je week wat je output is geweest. Haal het door de zeef, kijk wat blijft liggen en pik eruit wat je de komende week in ieder geval af wilt hebben.

Doe in je weekend echter iets compleet anders.

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#persoonlijke-effectiviteit, #leiderschap, #leren, #tijd