Flexibel of flexiebelig?

20111207-152051.jpgStel, je bent een ervaren leidinggevende en je  hebt zo je dagelijkse werkroutines ontwikkeld. Het gaat ‘lekker’, je weet wat je wilt, je weet wat je doet en zo nu en dan hoor je dat ook terug van je opdrachtgever en de mensen aan wie je sturing geeft. Niets aan de hand, totdat er op een dag een wereldwijde crisis ontstaat met erg lokale effecten: ook op jouw werkomgeving.

En dan worden er opeens andere dingen van leidinggevenden gevraagd, weg van de routines en platgetreden paden. Of ze zijn met veel te veel en er moet worden gesneden in de organisatie. Er komen veranderingen aan voor een nieuwe toekomst die niemand nog kent en waar er nog niemand voorganger is.

Wat ga jij doen? Ben jij de eerste die de routine afgooit, flexibiliteit in denken en doen kan laten zien? Krijgt je intuïtie een kans en ben je bereid nieuwe vaardigheden te leren? Kortom: ben jij iemand die opnieuw kan leren bewegen in een omgeving die verandert?

Mooie vragen voor zelfreflectie. Maak de balans eens op en kijk waar jij je bevindt tussen flexibiliteit en een flexiebelig, ongemakkelijk gevoel.

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#persoonlijke-effectiviteit, #flexibiliteit, #leiderschap, #leren, #reflectie, #rollen