Maskers

Een leidinggevende zonder masker op, hoe fijn zou dat zijn als je dat als manager kon? En als jij een medewerker bent die geneigd is zichzelf te verbergen, wat voor mogelijkheden gaan er voor jou open wanneer je meer jezelf zou kunnen zijn?

Waarom? Een masker bedekt iemands ware gezicht. En een gezicht bestaat niet alleen uit allerlei huidcellen, maar ook uit taal: non-verbale communicatie speelt zich ook af in iemands gezicht: de huidverkleuring, bewegingen, subtiele veranderingen in de mimiek als reactie op wat iemand zegt, denkt en voelt of doet. Juist ook als iemand probeert met man en macht ‘niets’ te laten zien, is juist ‘alles’ te zien.

Omdat we niet in staat zijn om non-verbaal te liegen.

Je kunt je er dus maar beter van bewust zijn dat een masker opzetten -niet letterlijk dus- je niet verder helpt in het bereiken van je doelen. Het kost enorm veel energie en verbergt niet zoveel. Het afgooien van maskers levert vele malen meer op dan het krampachtig proberen vast te houden eraan. Waaraan besteed jij liever energie?

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#persoonlijke-effectiviteit, #leiderschap, #leren, #maskers, #nlp, #rollen