O, V, K.

20111207-152051.jpg

Heb je je weleens afgevraagd of jouw manier van leidinggeven lijkt op hoe het ‘vroeger’ bij jou thuis ging? Hoor je jezelf dingen zeggen tegen je medewerkers die jouw ouders tegen jou zeiden? Of ben jij net zo zorgzaam voor je mensen als je thuis als kind was voor je ouders?

Wanneer bepaald  gedrag in je werk niet vanuit jou, maar vanuit je kindertijd lijkt te komen is het interessant te onderzoeken welk deel daarvan bewust door jou wordt ingezet. En welk deel je dus overkomt.

Specifiek leidinggevend gedrag als de verantwoordelijkheid van anderen overnemen, niet kunnen delegeren, hard werken, knopen doorhakken of juist niet, kan zijn bron hebben in wat je letterlijk van huis uit hebt meegekregen. Dit kan je een tijd helpen in je leiderschapsontwikkeling en het kan ook ernstig knellen. Het onderzoeken van overtuigingen die je nu hebt op de ‘boodschap’ die je van huis uit hebt meegekregen kan je bewustwording verscherpen. Je leert onderscheid maken in je response tussen ‘iets van vroeger’ en dat wat vandaag gebeurt. En het helpt je tot ander, effectiever gedrag te komen dat in de situatie van nu passender is: je bent namelijk niet het kind van vroeger, noch je ouder, maar de volwassene van vandaag.

~~~~~

#persoonlijke-effectiviteit, #ai, #kindpositie, #leiderschap, #leren, #ouderpositie, #rollen, #scriptbesluiten, #volwassene