Gedraag je!

image5.jpg

Hoe doe je dat, je gedragen in verschillende omgevingen? Jezelf een houding geven? We hebben tegenwoordig veel meer bewustzijn over de verschillende werelden waarin we een rol spelen: als ouder of verzorger, collega, sportmaatje, vrijwilliger, leidinggegevende en leidingvolger. In hoeverre lukt het je om de verschillende rollen in je leven te overzien en je gedrag daarop af te stemmen? Wanneer kom je in conflict en wordt het verwarrend?
Als je het niet meer lijkt te weten is het goed om even een rustige plek op te zoeken en in je gedachten de verschillende posities die je inneemt een plek in de ruimte te geven. Kijk per positie naar het gedrag wat nodig is daarvoor en maak dit los van de mens die dat gedrag vertoont. Wanneer je dit met al je verschillende rollen doet, zul je merken dat de mens -jijzelf- dezelfde blijft: het uitgangspunt van waaruit je die rollen vervult, verandert niet. Zo kun je leren om wat meer te relativeren en te spelen met rollen waarbij jijzelf steeds zichtbaar blijft als de regisseur van het spel.

Nieuwsgierig geworden naar coaching door ATenD? Neem vrijblijvend contact op met Amalia Deekman via het contactformulier, twitter of linkedin.

#persoonlijke-effectiviteit, #dilemmas, #leiderschap, #nlp, #posities, #rollen